#
13
0
165

Obres Públiques inicia les obres del carril bici entre Borriana i Les Alqueries junt a la CV-222

  • El Director General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, s'ha reunit amb l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i l'alcaldessa de Les Alqueries, Esther Lara.
  • Compta amb un pressupost de 145.000 euros i té com a objectiu augmentar la seguretat vial, moderar la velocitat i millorar la mobilitat sostenible en la zona.

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha iniciat les obres de construcció del carril bici entre les localitats de Borriana i Les Alqueries al costat de la CV-222. El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha visitat amb l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i l'Alcaldessa de Les Alqueries, Esther Lara, els treballs que s'estan realitzant.

Segons ha informat el Director General, aquesta actuació compta amb un pressupost de 145.000 euros i té com a objectiu augmentar la seguretat vial, moderar la velocitat en la CV-222 i millorar les condicions de mobilitat sostenible en la zona. En aquest sentit, Domingo ha afegit que "volem oferir opcions saludables de desplaçament als veïns i veïnes, en definitiva, des del departament que dirigeix María José Salvador, treballem per a incrementar la qualitat de vida dels ciutadans".

Així mateix, ha indicat que aquesta actuació constitueix una primera fase per a aconseguir la futura connexió amb bicicleta de Borriana i de Les Alqueries amb el sector industrial situat al costat oest de la N-340. Per la seua banda, l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha estat acompanyada per una nodrida representació municipal, ha explicat que “continuem acostant-nos al nostre objectiu de convertir a Borriana en un referent quant a mobilitat sostenible, com ja va indicar la Consellera Salvador en l'obertura del carril del vial del Port, i amb la futura construcció del carril que unirà el que avui visitem amb l'estació de ferrocarrils de la nostra ciutat, l'objectiu estarà cada vegada més a prop”.

L'actuació, derivada de la pavimentació de la carretera, consisteix en una redistribució d'amples, de manera que la carretera, que prèviament presentava una plataforma de 9 m d'amplària total, es queda amb una calçada de 6 m d'ample (2 carrils de 3 m) i amb açò s'alliberen els 3 metres per al carril bici.

Amb una longitud d'uns 1.100 m, discorre entre la rotonda de connexió entre la CV-18 i la CV-222 (rotonda que ja estava connectada amb Borriana i que compta amb un pas per a vianants i ciclistes que la creua per sota) i la rotonda a Les Alqueries a l'altura del Carrer Iturbi.
D'aquesta forma, connecta al seu torn als habitants de Les Alqueries amb bicicleta amb el carril ciclopeatonal CR-18 que discorre entre Nules i Orpesa, i que prompte arribarà a Torreblanca. També serveix per a millorar l'accés amb bicicleta a l'estació d'Adif de Borriana – Les Alqueries, als habitants d'ambdues poblacions. 

 

Etiquetes